+908503469582
Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları
10.03.2020 11:45:00

Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları

Turizm cenneti ülkemiz, mavi bayraklı plajları ile de sık sık gündeme geliyor ve bu detay sayesinde her geçen gün daha fazla turiste ev sahipliği yapıyor.

Mavi Bayraklı Plaj; yüzme suyu kalitesinin yanı sıra çevre eğitimi ve can güvenliği konusunda da üst düzey seviyede olan alanlar bütünüdür. Bunun yanı sıra yüksek standartlar çerçevesinde yüzme olanakları sunuyor olması da yine en önemli unsurlardan bir tanesidir.

Foundation for Environmental Education tarafından belirlenen kriterlere yanıt veren alanlar, mavi bayraklı olarak adlandırılıyor ve elbette bu detay sayesinde ülkelerin turizm gelirleri de belli oranda artıyor. Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi ülkemiz bu konuda gerçekten muazzam bir seviyeye sahip ve her geçen gün yeni noktalar da dâhil ediliyor. Gelin hep birlikte mavi bayraklı plajlara göz atalım ve tatil seçimleri için sizlere de fikir vermiş olalım.

Mermerli Plajı (Antalya / Muratpaşa)

Antalya’ya bağlı Muratpaşa Beldesinde yer alan plaj, temiz deniz suyu ve yine temiz plajı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Antalya’nın en çok ziyaret edilen plajlarından bir tanesi ve yerli turistlerin yanı sıra özellikle İngiliz ve alman turistlerin de uğrak mekânıdır.  Halka açık plajlardan biri olduğunu da belirtmek gerekiyor ancak şemsiye ve şezlong için bir miktar ödeme yapmak durumundasınız.

 

Bölgenin etrafı pansiyon ve lüks oteller ile çevrelenmiş durumda ve konaklama konusunda da herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamayacaksınız.

Kumburnu Plajı (Muğla / Fethiye / Ölüdeniz)

Muğla, tatil cenneti olarak lanse edilen şehirlerimizden biri ve Fethiye de bu konuda şehre destek vermeye devam ediyor. Uzun süredir mavi bayraklı unvanını koruyan ve her geçen gün kendini biraz daha geliştiren bir noktadan bahsedeceğiz.

Ölüdeniz ’de yer alan Kumburnu Plajı, halk plajı olarak da biliniyor ve halka açık şekilde hizmet vermektedir. Denizin berraklığı ile birlikte çevre temizliği ve güvenlik önlemlerinin hat safhada oluşu da yine bu noktayı daha popüler ve daha tercih edilir hale getiriyor. Dijital dünya aracılığı ile incelemelerinizi yaptığınızda sizler de ne demek istediğimizi daha iyi anlayacak ve insanların eden bu plajı tercih ettiklerini daha iyi anlamış olacaksınız.

Kumbahçe Plajı ( Muğla / Bodrum)

Mavi Bayrak unvanını uzun süredir korumayı başaran Kumbahçe Plajı da yine ülkemizdeki güzelliklerden biri ve halk plajlı olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan bu bölge de yine turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan bir tanesidir. Etrafı biraz daha sakin ancak bölgeden biraz uzaklaştığınızda çok sayıda pansiyon ve benzeri konaklama seçeneklerinin yer aldığını sizler de görebilirsiniz.

Denizi biraz soğuk fakat ziyaretçi sayısını azaltan ya da olumsuz etkileyen bir neden değil. Tam aksine her geçen gün bu plajı ziyaret edenlerin sayısı biraz daha artıyor ve bölge daha popüler hale geliyor diyebiliriz.

Mıhlı Halk Plajı (Çanakkale / Küçükkuyu)

Temiz denizi ve yüksek güvenlik kriterleri ile birlikte Çanakkale’nin eşsiz plajlarından bir tanesi olan Mıhlı’dan da bahsetmek gerekiyor. Mavi Bayraklı plajlar listesinde her daim yer alan bu plaj, denizin kusursuz rengi ile de fark yaratıyor.

Çanakkale, tarih turizmine yaptığı katkının yanı sıra aynı zamanda deniz turizmi ile de bir adım daha öne çıkıyor. Mavi Bayraklı plaj konusunda da yoğun bir bölge ve Mıhlı da onlardan bir tanesidir. Ziyaretlerinizi gerçekleştirebilir ve herhangi bir ücret ödemeden sizler de faydalanabilirsiniz.

Ayas Belediye Plajı (Adana / Yumurtalık)

Adana şaşırtmaya devam ediyor. Üretimin merkezi olan şehir, mavi bayraklı plaj konusunda da adını listelere yazdırmış durumda. Yumurtalık bölgesinde yer alan belediye plajı da hali hazırda mavi bayraklı unvanını koruyor ve çok sayıda yerli turiste ev sahipliği yapıyor. Çalışmalar, belediye tarafından kusursuz bir şekilde gerçekleştiriliyor ve yaz aylarında şehrin en yoğun noktalarından biri olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Adana’yı ziyaret ettiğiniz takdirde mavi bayraklı plajımızı da ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Az önce de ifade ettiğimiz gibi denize girmek için ücret ödemiyorsunuz ve özel bir plaj kesinlikle değildir. Adana’da deniz yok diyebilirsiniz ancak Akdeniz Bölgesi sınırları ele alındığı takdirde ortaya bu şaşırtıcı gerçek çıkıyor. Adana’nın tek mavi bayraklı plajı ile tanışabilirsiniz.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00