+908503469582
Sonbaharda Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler
1.10.2023 22:35:00

Sonbaharda Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Sonbahar ile, artık Türkiye’de deniz sezonunu kapatmaya doğru gidiyoruz. Dolayısıyla bu dönemlerin yurt dışı gezileri düzenlemek için ideal olduğunu düşünebiliriz. Döviz kurunun artmış olması nedeniyle vize ücretlerindeki artış, özellikle Türk turistlerin vizesiz ülkeleri daha çok tercih etmesine neden olmuş durumda. Peki yazların sıcak, akşamların serin geçtiği bu mevsimde vizesiz olarak gidilebilecek en güzel ülkeler hangileri? Bu kısa rehber ile sizler için yol gösterici olmayı umuyoruz!

Gürcistan

Türkiye’nin sınır komşusu olan Gürcistan, vizesiz ve pasaportsuz olarak, yalnızca kimlik kartınız ile girebileceğiniz bir ülke. Dünyanın en eski şarap üretim bölgelerinden olan Gürcistan, Khinkali ve Khachapuri gibi lezzetleri ile gastronomi seyahatleri için de ideal. Özellikle başkent Tiflis bir Avrupa şehri olmaması rağmen size Avrupa hissiyatını tattırıyor. Ayrıca başkentte Sovyet döneminden kalma çok sayıda tarihi ve görkemli bina mevcut. Özellikle Rustaveli caddesinde yürümenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

Tiflis’te bulunan Kartlis Deda Anıtı, Sameba Katedrali, Narikala Kalesi ve Batum’da bulunan Medea Heykeli ile Ali ve Nino Heykeli görülmesi gereken yerlerden yalnızca birkaçı.

Karadağ

Balkan yarımadasının küçük ülkelerden olan Karadağ, Adriyatik Denizi’nin kıyısında muhteşem manzaralar sunar. Tarihi kasabalara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bu küçük ülke, birer sahil kasabası olan Budva, Kotor ve Herceg Novi gibi popüler lokasyonları ile ünlüdür. Yine Durmitor Milli Parkı da doğa tutkunlarının tercih edebileceği lokasyonlardan biridir. Eğer yolunuz başkent Podgorica’ya düşerse, İsa’nın Dirilişi Katedrali’ni de mutlaka görmelisiniz!

Türkiye’deki insanlar için Karadağ’ın tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de İstanbul’dan uçakla yalnızca 1 saat 20 dakika sürüyor olması!

Sırbistan

Özellikle Eylül ve Ekim aylarında ziyaret edilebilecek en güzel ülkelerden olan Sırbistan’ın başkenti Belgrad, tarihi ve kültürel olarak dünyanın en zengin şehirlerinden biridir. Sava Nehri’nin muhteşem manzaralarına ev sahipliği yapan Sırbistan’da Kalemegdan Kalesi ve Nikola Tesla Müzesi en popüler turistik destinasyonlardır. Sırbistan ayrıca et yemekleri yemeyi tercih edenlerin sevebileceği geniş bir yemek kültürüne de sahiptir.

Tuna Nehri’nin kenarına kurulmuş olan Sırbistan’ın ikinci büyük şehri Novi Sad önemli turistik bölgelerden biridir. Novi Sad ziyaretiniz sırasında Vojvodina Müzesi ve Meryem’in Adı Kilisesi’ni görebilirsiniz.

Bosna Hersek

Osmanlı İmparatorluğu’na ait izlerin de görülebileceği bu balkan ülkesinin başkenti olan Saraybosna, Batı ve Doğu Roma imparatorluklarının ayrıldıkları noktada bulunuyor ve bu yüzden de tarihi bir öneme sahip. Fakat ülkenin Saraybosna'dan daha popüler ve turistik olan lokasyonu Mostar. Yalnızca Sırbistan’ın değil, dünyanın da simge yapılarından biri olarak kabul edilen ve Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından inşa edilen tarihi Mostar Köprüsü bugün UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor. Ayrıca Bosna’da Srebrenitsa katliamı anısına dikilen Srebrenitsa Anıtı da görülmeye değer.

Eğer Bosna Hersek yolculuğunuz sırasında bir yemek kültürünü de deneyimlemek isterseniz kurutulmuş inek eti Preçka, Boşnak böreği ve bir çeşit gözleme olan Proha tavsiyemiz.

Mısır

İstanbul’dan yalnızca 2 saatlik uçuşla ulaşabileceğiniz Mısır, hem Sharm el Şeyh gibi turistik sahil lokasyonlarına hem de Giza Piramitleri gibi antik dönem kalıntılarına ev sahipliği yapar. Giza Piramitleri’nin yanı sıra devasa heykel Sfenks ve Antik Mısır medeniyetinden günümüze kadar ulaşmış çok sayıda eser ile Mısır bir açık hava müzesine benzer. Özellikle Giza bölgesi, aralarında hostellerin de bulunduğu oldukça ekonomik konaklama seçeneklerine sahip.

Mısır gezinizde Nil Nehri’nin kıyısındaki harika bir şehir olan başkent Kahire’ye de uğramayı unutmayın!

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00