+908503469582
Türkiye'nin En Uzun Plajı Patara
27.06.2019 15:00:00

Türkiye’nin en uzun plajı Patara

Patara, Antalya Kaş’a bağlı Kalkan beldesinde yer alan tatil bölgesidir. Antik kent yakınında bulunan ve en güzel plajlarından biridir. Kumsalı ve uzunluğu ile en görkemli plajdır. İnce kuma sahip kumsal, derinlik olarak yer yer 300 metreye ulaşır. Uzunluk olarak 18 km’dir. Genişliği 280 ile 1500 metre aralığındadır. Bu özelliği sayesinde Yeşilçam filmlerindeki çöl sahnelerine fon oluşturmuştur.

 

Rüzgârın kumları taşımasının önüne geçilebilmesi için setler oluşturulmuştur. Sığ bir denize sahip olan Patara Plajı, rüzgâr sörfü için uygundur.

 

Deniz kaplumbağaları olan Caretta carettalarınyumurta bıraktıkları yerler arasında olduğu için özel koruma bölgesi ilan edilmiştir. Türkiye’deki en önemli üreme alanlarındadır. Deniz kaplumbağaları ile dönüşümlü kullanılması için belirli bir sezon vardır. 15 Mayıs ile 15 Eylül tarihleri arasında sabah 8.00 den akşam 8.00 e kadar insanlar, akşam 8.00 den sabah 8.00 e kadar caretta carettalar plajı kullanmaktadır. Bu belirlenen zamanlar dışında plajı kullanmak yasaktır.

Patara Plajı nerede?

Patara plajına nasıl gidilir? Fethiye ile Kaş arasında Ova bölgesinde sapak vardır. Gelemiş köyünden geçerek ulaşılır. Plaja giderken alışveriş yapabileceğiniz son durak Gelemiş köyüdür.

 

Patara Plajı ile Kalkan arası 17 km, Kaş ile 43 km, Fethiye ile 73 km mesafe vardır. Plaja giriş ücretlidir. Antik kent içinden geçerek plaja ulaşabilirsiniz. Müze kartınız varsa o da geçerlidir bilginiz olsun. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye ücreti dâhil olmadığını üzülerek belirtiriz.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00