+908503469582
Kalkan ve çevresinde görülmesi gereken yerler
14.07.2019 09:45:00

Kalkan ve çevresinde görülmesi gereken yerler

Kalkan ve çevresi çok sayıda tarihi – kültürel aktivite barındırır. Yerel turizm acenteleri geziler düzenleyip Kalkan ve çevresini gelen misafirlerine tanıtır. Kalkan ve çevresinde görülmesi gereken yerlerinden bahsedelim.

Saklıkent: Gizli şehir anlamına gelen Saklıkent Fethiye’ den 50km mesafededir. Dünya’nın en derin kanyonlarından biridir. 1996 yılından bu yana halka açık bir milli park olarak kullanılmaktadır. Giriş ücretlidir. Saklıkent boğazı patara plajının da içinde yer aldığı günlük bir turla paket halinde sunulur.

Tlos: Likya'nın en önemli yerleşimlerinden biridir. Fethiye’ den yaklaşık 42 km doğusundaki Yaka Köyü sınırları içerisinde yer alır. Saklıkent boğazının yaklaşık 4km kuzey batısındadır. İçine girilebilen antik tapınak yamaçlara oyulmuştur. Tepeye kadar yürüyebilir ve muhteşem Xanthos (Santos) Vadisinin manzarasını görebilirsiniz.

Xanthos (Santos): Likya’nın başkentidir. Unesco dünya mirasları arasındadır. Antik mezarları, amfitiyatroyu, roma kemerini ve orijinal Bizans kilisesini ziyaret edebilirsiniz.

Kekova: Heyecan verici tekne turlarından biri de batık şehir olan Kekova’dır. 2.yy da gerçekleşen deprem sonrasında toprağın kaymasıyla evler sular altında kalmıştır.

Bisiklet gezisine katılmak isteyen kişilere kısa bilgi. Patara’dan başlayan tur, tepelere kadar çıkar, daha sonra ormandan geçerek nehir kenarına gelir ve bir mola verilir. Moladan sonra aynı yoldan geri dönülür. Bu bisiklet turu sabah 9.30 da başlar 15.30 da biter. Önemli uyarı bu tur 12 yaşından küçük olanlar için uygun değildir.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00