+908503469582
Fethiye Kaş arası gezilecek yerler
2.04.2023 09:35:00

Fethiye Kaş arası gezilecek yerler

Ülkemizin, özellikle de Ege ve Akdeniz kıyıları, turizm ve tatil için cennet niteliğindedir. Kaş Fethiye arası, Akdeniz kıyı şeridinin doğal güzelliği ve tarih kokan kültür turizmi sayesinde eşsiz bir deneyim yaşamanız mümkün olacaktır. Antalya’nın merkezine 190 km uzaklıkta, en batısında yer alan Kaş ilçesi, Muğla’nın Fethiye’ye kadar uzanan yol kıyısı boyunca, sahil şeridinde birden fazla Antik Kent, el değmemiş koyları, kumsalları, kültürel mirasları ve doğal güzellikleri yer almaktadır. Kaş gezi rotası arabayla yolculuk yapmak isteyenler için Akdeniz turu, tam anlamıyla biçilmiş bir kaftan olacaktır. Fethiye Kaş arası gezilecek yerleri sizler için derledik.

Phellos Antik Kenti

Kaş ilçe merkezine 12 km uzaklıkta, Çukurbağ köyüne, 2 km mesafede yer alan Phellos Antik Kenti, M.Ö. 4. yüzyılda o dönemin en önemli yerleşim yerlerinden biriydi. Dağlık bir bölgeye hâkim sırt üzerinde kurulmuştur. Phellos Antik kentinde günümüze kadar ulaşmış kalıntıların arasında lahit tipi mezarlar ve tepenin en yüksek noktasında bulunan etrafı duvarlarla çevrili kayalara oyulan ev tipi mezarlar bulunmaktadır.

Phellos, taşlık ülke anlamına gelen kayaya işlenmiş boğa kabartması ile dikkat çekmekte ve iç yüzeyinde bulunan zengin kabartmalar ve kenti kuşatan duvarın dışında bulunan lahit türü de en özgün örnekler arasındadır. Haftanın 7 günü ziyaretçilere açık olan antik kent, kaş kıyılarının manzarasını izlemek için çıkmaya değer Kaş’ta gezilecek en iyi yerler içinde olması gereken, tatil için görülmeye değer yerlerden biridir.

Kaputaş Plajı

Akdeniz bölgesinin en çekici plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında yer almaktadır. Gözlerinizi alamayacağınız güzellikte turkuaz renkli denizi ve eşsiz manzarasıyla yerli yabancı turistlerin gözde yerlerinden biri haline gelmiştir. Kaputaş plajının serin sularına ulaşmak için yaklaşık 200 basamak inmek gerekmektedir. Altın sarısı renkli kumsalı ve enfes manzarasıyla Kaputaş plajına giriş ücretsizdir.

Kalkan

Son dönemlerde Akdeniz’in parlayan yıldızı olan Kalkan, dünyanın birçok ülkesinin turistleri tarafından ilgi gören yerlerden biridir. Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasından yerini alan Kalkan, başlı başına tam bir tatil rotasıdır. Çarşısı, limanı ve plajını gezerken, diğer tarafta iki katlı evlerin bulunduğu, alt katlarında kafe ve mekanların olduğu sokaklar, Begonvil ve sardunyalar ile süslü olmasıyla çok ilgi çekici bir yer haline gelmiştir.

İslamlar Köyü

Kaş İlçe merkezine 30 km uzaklıkta yer alan İslamlar köyü, geçmiş dönemde Rumlar ile Türklerin bir arada yaşadığı, beyaz üzümü ve alabalığı ile ünlü bir dağ köyüdür. İsmi “Bodamya” olan köyün ismi nehirler anlamına gelmektedir. Özellikle yaz aylarında Kaş’ta gezilmesi gereken yerler arasında yerini alan İslamlar köyü, Rumlardan kalma 300 yıllık geçmişe sahip birden çok su değirmeni ve Göldağ mevkiinde yer alan muazzam işlemeli kaya mezarlarını görmeniz mümkündür.

Saklıkent Kanyonu

Kaş ilçesinin 60 km batısında, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yer almaktadır. Kanyonun uzunluğu 18 km yüksekliği ise 200 metredir. 1996 yılından beri koruma altında olan kanyonda, rafting, jeep safari, trekking gibi birçok doğa sporu yapılmaktadır. Derenin kenarına kurulmuş çardaklarda dinlenmenin keyfine varırken, gözleme, ayran, mangal, bira gibi birden fazla farklı tatlara bakmanız mümkündür. Yılın 365 günü her gün sabah 9:00 akşam 19:30 arası herkese açıktır. Yağmurlu havalarda güvenlik nedeni ile ziyaretlere kapatılmaktadır.

Kelebekler Vadisi

Fethiye’de gezilecek yer arasında en çok ilgi çeken yerlerden biri olan Kelebekler Vadisi, Fethiye’den kalkan teknelerle yarım saatte ulaşmanız mümkündür. Vadi 300 metreden uzun kayalıklar ile çevrili ve 80 türden fazla kelebek türüne sahip, özellikle kaplan kelebeğinden ismini alan Kelebekler vadisi gezi rehberi için mükemmel yerlerden biridir.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00