+908503469582
Dünyanın En Popüler Turistik 10 Yeri
14.04.2023 02:05:00

Dünyanın En Popüler Turistik 10 Yeri

Her sene açıklanan listelere göre dünyanın en popüler yerleri belirlenir. Listede yer alan Türk ve uluslararası yapım olan pek çok alan bulunur. Bunlar herkesin mutlaka bir kez ziyaret etmesi gereken yapılardır.

1.Göbeklitepe- Şanlıurfa/ Türkiye

Her sene belirli listeler çerçevesinde yayınlanan turistik mekânlardan biri de Türkiye’de yer alır. Göbeklitepe dünyanın en turistik yerleri anlamında en çok ziyaret talebinde bulunulan ve UNESCO tarafından da koruma altına alınan bir yapıdır. Tarihin sıfır noktası olarak da adlandırılan bu yer, 12 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Bunun yanında dünyanın en eski inanç merkezi olduğu da kanıtlanmıştır. Tapınaklar, kabartmalar, sanat eserleri gibi pek çok tarihin bulunduğu Göbeklitepe mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekânlar arasındadır.

2.Eyfel Kulesi- Paris/ Fransa

Güzelliği ve ünü dillere destan olan Eyfel Kulesi de zamana meydan okuyarak her liste içerisinde ziyaret edilmesi gereken en güzel ve en popüler yerler arasındadır. Bunun nedeni hem mimarı olarak etkileyici olması hem de tarihi anlamda köklü bir geçmişe sahip olması. Fransız Devrimi’nin 100. Yılını kutlamak için inşa edilen bu kule zamanla Paris’in simgesi haline geldi. Her yıl milyonlarca ziyaretçi alan Eyfel Kulesi 20 yıl sonra kaldırılmak üzere planlansa da asırlar geçmesine rağmen dimdik ayakta ve güzelliği ile herkesi büyüler hale gelmiştir.

3. Lord Howe Adası – Avustralya

Avustralya’nın simgesi haline gelmiş bu ada, pek çok takımadanın bir araya gelmesi ile oluşmuş ve UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir doğal oluşumdur. Binlerce endemik bitki türüne ev sahipliği yapar. 20 milyon yıl önce oluştuğuna dair pek çok araştırma bulunur. Pek çok farklı bitki türü ve doğal plajları ile 14,5 km alan kaplar. Dalgıçların ve turistlerin oldukça ilgisini çeken Lord Howre Adası mutlaka herkesin görmesi gereken doğal yapılar arasında yer almaktadır.

4.Petra Antik Kenti – Ma’ an/ Ürdün

Kayaların içlerinin oyularak ortaya çıkarılan Petra Antik Kenti Ürdün sınırları içerisinde yer alan ve M.Ö 6. Yy’ dan beri varlığını koruyan bir yapıdır. Sıcak olması nedeni ile ilkbahar ve sonbahar aylarında daha çok ziyaret edilmektedir.  Kumtaşından oluştuğu için kırmızı renk olan bu kent en güzel 10 tane turistik yerarasında görülmeye değer özellikleri ile varlığını sürdürmektedir.

5. Santorini – Yunanistan

Hem doğal hem de yapay güzellikleri ile dünyanın en turistik ülkeleriarasında yer alan Yunanistan’ ın Santorini volkanik adalar grubu olarak bilinir. Volkan etkinliklerinin ardından dönemin yerleşiklerinden olan Minos uygarlığı üzerinden tahribat yaratan etkiler sonucu burası tamamen kül tabakası ile kaplanmıştır. Şimdilerde restorayon sonucu bembeyaz evleri, mükkeml dopal görüntüsü ile ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

6. Mısır Piramitleri – Mısır

Dünyanın yedi harikası arasında yer alan Mısır Piramitleri, önceleri firavun mezarları olarak inşa edilen yapılardır. Bilinen en eski zamanlarda inşa edilmesinden ötürü de herkes tarafından gizemi merak edilen bu piramitler, her sene milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmekte ve araştırmaların odak noktası olmaktadır. Matematiksel hesapları mükemmel derecede yapılmış olan bu piramitler dünyanın en güzel 10 yeriarasında ziyaret etmeye değer yerler arasındadır.

7. Özgürlük Heykeli – New York / ABD

Özgürlük Heykeli Dünyanın en turistik şehirlerinden New York’ ta yer almaktadır. Fransa tarafından ABD’ ye 100. Yıl hediye olarak hediye edilen Özgürlük Heykeli UNESCO tarafından da Dünya Mirası Listesi içerisinde yer almaktadır. Bir ada üzerine konmuş olan bu heykeli ziyaret etmek için feribot ile ulaşım sağlanmaktadır. Sağ elinde meşale ve sol elinde de Bağımsızlık Bildirgesi’ni tutan bu heykel, turistik anlamda her sene çokça ziyaretçi almaktadır.

8. Kolezyum – Roma / İtalya

Asıl adı Flavian Amfitiyatrosu olan Kolezyum Roma’nın simgelerinden biri olarak bilinmektedir. Önceleri gladyatör dövüşleri için kullanılan bu alan, 450 yıl sonra bu görevini bırakarak bir tiyatro alanına dönüştürülmüştür. Eski filmlerde gördüğümüz hayvan dövüşleri gladyatör dövüşleri gibi pek çok olay burada gerçekleştirilirdi. Her sene açıklanan listelerde dünyanın en çok ziyaret edilen yapılarıarasında yer alan Kolezyum, kanlı olayları tanıklık etmiş, pek çok kez yıkılma tehlikesi geçirmiş ve restorasyonlara rağmen pek çok kez zarar görmüştür. Fakat bu haliyle bile hala görülmeye çok değer bir yapıdır.

9. Mavi Lagün- Reykjavik / İzlanda

Jeotermal su kaynağı olan ve eksi derecelerde bile yüzmeye olanak sağlayan bu yapılar, kaplıca olarak tüm dünyadan milyonlarca insanın ilgisini çekiyor. İzlanda’ nın başkentine oldukça yakın konumda bulunan Mavi Lagün, suyunun renginin mavi olmasından adını almış ve her sene muhteşem görüntülere sahne olmaktadır. 38 derece su sıcaklığı ile pek çok turist kar yağarken bile burada yüzmenin keyfini çıkarabiliyor.

10. Kuzey Işıkları – Norveç/ İskandinavya

Dünyanın en büyüleyici doğa olaylarından olan Kuzey Işıkları, en güzel doğa harikaları arasında da yer alıyor. Fakat buranın sorunu o mükemmel ışıklara her gün ulaşmanın mümkün olmaması. Bunun için doğru zaman seçilerek seyahat etmek en doğru seçenek olacaktır. Fakat her ne olursa olsundünyadaki en güzel turistik yerlerarasında yer alan bu doğa harikası görülmeye değer özellikleri ile herkesi büyülemektedir.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00