+908503469582
Dalış yapmaya en uygun sahiller
4.05.2023 16:15:00

Dalış yapmaya en uygun sahiller

Dalış en sevilen sporlar arasında yer alır. Bu anlamda en iyi dalış noktaları ile ilgili olarak Hatay’ dan Filipinler’e kadar pek çok seçenek bulunur. Dalış için bu noktalar seçilerek, su altı dünyasına adım atılabilir.

Samandağ / Hatay

Samandağ en fazla tercih edilen dalış noktaları arasında yer alır. Burada dalış yapmak isteyen kişiler, gördükleri özellikler ile adeta mest olmakta. Samandağ’ ın uzun sahilleri ile öne çıkması, dalış için uygun yükseklikte bulunan alanlarıyla bilinmesi hem dalgıçlar hem de meraklılar için oldukça farklı özellikler barındırır. Fay hattı üzerinde bulunması da su altı açısından bölgeyi zengin bir hale getirir. Burada yer alan deniz canlıları çok farklı türlerde bulunmakta ve özellikle dalışlarda ön plana çıkan, aranan özelliklerden biri de bu çeşitlilik olmaktadır.

Bölge Kızıldeniz’ e en yakın nokta olduğundan su altı fotoğrafçılığı için de oldukça geniş bir alan sunar. Bunun dışında su altındaki canlı çeşitliliğiyle bilim insanları için oldukça önemli bir noktadır. Ekim ve aralık ayları arasında çiftleşmek için bölgeye gelen vatozlar bu anlamda en gözlenebilir türlerdendir. Yaklaşık olarak sekiz farklı tür vatoz bulundurulması ile de öne çıkan bu bölge dalış için en uygun mekânlar arasında yer alır.

Raja Ampat / Endonezya

Dünya’nın doğal güzellikleri arasında yer alan ve Endonezya’da bulunan Raja Ampat, ada olarak pek çok dalgıç için uğrak noktalardan biridir. Bu anlamda dünyanın en iyi dalış yerleri arasında yer alan bu mekân Papua Yeni Gine adadı yakınlarında bulunan takım adalar grubunda. Dalış yapmak isteyenler için oldukça farklı deniz canlısı türüne ve mercan resfilerine ev sahipliği yapan bu ada en doğru tercihlerden biri olarak görülebilir. Bu farklılık bilimsel olarak da kanıtlanmış özellikler içerir. Bu anlamda dünyada yer alan ve en çok su altı bio çeşitliliğine sahip olan yer olarak seçilmiştir.

Rambo / Alanya

Dalış noktası olarak isimlendirilen Rambo, Alanya’ da yer alır. Yaklaşık olarak 13 metre derinlikte ve 6 ila 7 metre uzunluğunda bir tünelden geçilerek girilen bir mağaradır. Yarısı hava yarısı su ile doludur. Burada yaklaşık olarak 4-5 dalgıç aynı anda dalabilirler.  Rambo su altı dalış için en fazla tercih edilen alanlardandır. Tünel içerisinde çeşitli dönemlerde kalma sarkıt ve dikitler yer alır. Bu da yine su altı fotoğrafçılığı için güzel bir seçenek olur.

Moalboal / Filipinler

Ada topluluğu olan Moalboal dalış için dünya üzerinde yer alan en uygun mekânlardan biri olarak bilinir. Bu anlamda su altı canlı çeşitliliği çok fazla olan bir alandır. Bu şekilde olması da adayı dalgıçların uğrak mekânı haline getirmeyi başarmış.  30.000 nüfuslu küçük bir kasaba olsa da bu özellikleri ile dünyada dalış turizmi alanında oldukça büyük adımlar atılmış bir yer olarak da söylenebilir. Deniz altı çeşitliliğinde öne çıkan bir özellik olarak yer değiştirmeyen sardalya sürüsü bulunur. Bu tür yaklaşık olarak sekiz sene öncesinde buraya yerleşmiş ve buradan ayrılmamaktadır. O nedenle de koruma altında bulunur. Avlanması yasak olsa da dalış için gerçekten değişik bir özellik olarak kabul edilebilir.

Tüm bunların yanında bu ada Oslob bölgesinde balina ve köpekbalıklarının da sıklıkla bulunduğu bir yer olarak adlandırılabilir. Ziyaretçiler için burada scuba diving etkinlikleri gerçekleştirilir.

Side Su Altı Müzesi – Side

Tamamen su altı dalışı için şekillendirilmiş olan bu mekân gerçekten de dalışlar için en uygun yerler arasındadır. Bu bir su altı müzesi olarak tasarlanmıştır ve belki de hiç yaşanmayacak deneyimlerin yaşanmasını sağlamaktadır. Bu müze genellikle Büyük resif Bodrum ile karşılaştırılsa da birbirlerinden farklı özellikler göstermektedirler. Burası 2015 yılında pek çok farklı heykelin denizin dibine yerleştirilmesi ile kurulmuştur. 117 farklı heykel burada mevcut olarak bulunmaktadır ve farklı derinliklere yerleştirilmiştir. Tema olarak ülkemizden farklı alanlar korunmuştur. Bu anlamda Çanakkale Savaşı, semazen, kervan gibi pek çok farklı heykel ve tama burada yer almaktadır.

Tüm bunların yanında pek çok farklı balık türünün yer aldığı bu mekânda dalış için oldukça farklı özellikler de bulunmaktadır. Avrupa ve dünyanın en büyük ikinci su altı müzesi olarak seçilmesi ve deniz altı canlı çeşitliliği ile dalış için en uygun mekânlardan biri olarak görülebilir.

Aşı Koyu / Fethiye

Burada beş adet farklı bu altı mağarası bulunmaktadır. Farklı canlıların yer alması ve yine deniz altında değişik özelliklerin bulunması ile dalış için sıklıkla tercih edilen alanlar arasında yer almaktadır. Aşı Koyu en bilinen Fethiye dalış noktaları arasında yer almaktadır. Fakat mağaralar karanlık olduğundan fenersiz dalış tercih edilmemektedir. Eğitimciler kapsamında önerilen yedek fenerlerin de dalış esnasında dalgıçların yanında bulunması yönünde olmaktadır.

Bozburun Duvar / Dalyan

Engebeli özellikleri ile dalış için farklı özellikler yaşatan ve macera tutkunları için önemli olan Bozburun Duvar, Dalyan’ da yer almaktadır. Hem dalış için uygun mesafe sağlaması hem de deniz altında yer alan kayalık oluşumları ile su altı dalış turizmi alanında öne çıkan yerler arasındadır.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00