+908503469582
Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti
22.04.2020 14:20:00

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir.

Perge, 13.yy da Akdeniz kıyılarında kuruldu. Helenistik dönemi ihtişamı olan Perge, Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir yere sahiptir. Roma İmparatorluğu’nun dağılmasından sonra Bizanslılar Perge’yi işgal etmiş, kısa süre sonra terk etmişlerdir. Antalya da bulunan Perge, turistik cazibesi ile UNESCO Dünya Mirası listesindedir.

Perge Antik Kenti, Antalya Aksu ilçesinde yer almaktadır. Perge’ye gitmek için araba, taksi ya da toplu taşıma kullanılabilir.

Perge Antik Kenti’nde Görülmesi Gereken Yerler

Perge, büyük ve görülmesi gereken bir sitedir. Buraya gelince en az 2 saatinizi burada geçireceksiniz. Birbirinden güzel tarihi mekânları gezip fotoğraflarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Perge de görülmesi gereken yerler:

Tiyatro:Perge Antik Kenti karşısında yer alan tiyatroya giriş ücretsizdir. Görkemli ve etkileyici olan bu tiyatro binası 15000 seyirci kapasitesindedir. Yunan ve Roma kalıntılarını görebileceğiniz tiyatro da, sahnesindeki heykelleri ile de sizleri büyüleyecektir.

Stadyum: Bugüne kadar korunmuş en büyük stadyumlardandır. Uzunluğu 234 m, genişliği 34 m olan bu stadyum, 12000 seyirci ağırlayabilir. Eski dönemlerde gladyatör dövüşleri için kullanılan alandı.

Sütunlu Cadde: Şehir merkezinde 2 sütunlu caddeye ev sahipliği yapan Perge, sağlam ve kabartmalı sütunları ile görkemliliğini korumaktadır. Caddenin ortasında bulunan çeşme ve hamamlar için kanalları da görebilirsiniz.

Roma Hamamları: Helenistik kapının batısında yer alan hamamlar, duvarları süslü mermerlerle çevrilidir. Yüzme havuzu ve sıcak su odası gibi birbirinden farklı odasıyla, nasıl çalıştığı konusunda da fikir verecek kazan dairesiyle tüm merakları giderecektir.

Helenistik Kapı: Perge’nin sembolü olarak bilinir. Şehir kapısının yanında duran kuleler geniş bir avluya erişim sağlar. Buraya gelen tarih severler fotoğraf ya da video çekmeye doyamayacaktır.

Spor Salonu: Soyunma odaları ile çevrili açık bir avludur. Geçmişten bu güne su temini için inşa edilen su kemeri hala vardır.

Pazar Yeri: Görkemli sütunlarla çevrili kare biçiminde olan Agora, satıcıların mal sattığı dükkânlarla doludur. Burada gördüğünüz her ayrıntıya hayran kalacaksınız.

Hadrian Çeşmesi: Ana caddenin kuzey ucundadır. Şehre dağıtılan su kanalının başlangıç noktasıdır. Çeşmenin her iki tarafında terasa giden yol vardır.

Teras: Manzaranın tadını çıkarmak, mekânın büyüklüğünü bütün olarak görmek isteyenlerin uğrak yeridir.

Perge, Nisan ayından Ekim ayına kadar sabah 9:00’dan akşam 19:00’a kadar, Ekim ayından Mart ayının sonuna kadar sabah 8:30’dan akşam 17:30 arası açıktır. Perge’ye giriş kişi başı ücretlidir.

Antalya’nın Saklı Tarihi Perge Antik Kenti

Roma harabelerine ev sahipliği yapan bu site, büyüleyici ve eşsiz bir turistik mekândır. Kalıntıların iyi korunması, sütunları ve hamamlarıyla büyüleyecektir. Antalya’ya tatile gelen ya da günübirlik dahi olsa görülmesi gereken bir yerdir..

Devamını Gör

İlkbaharda Tatil Yapmanın Avantajları

İlkbahar ayları, en sakin ve en huzurlu döneme karşılık geliyor ve bu durum tatil beldelerine de yansıyor. İlkbaharda tatil yapmanın sunduğu birçok avantaj var ancak bahsedeceğimiz unsurlar bazıları için dezavantaj da olabiliyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve bu konuda sizleri de aydınlatmış olalım..

Devamını Gör

Bu Yaz Nereye Gitsem Diyenlere Önerimiz Kalkan

Kış ayları geldi çattı. Elbette bu soğuk havaların ardından yine mis gibi bir yaz bizi karşılayacak. Bunu biliyor ve şimdiden yaz tatili planları yapıyor olmalıyız. Zaten soğuk, puslu ve gri kış günlerinde herkes en az bir kez yazın nereye gitsem diye düşünür..

Devamını Gör

Antalya Kaş plajları detaylı listesi

Kaş, yüzmeyi ve dalmayı sevenler için en güzel plajlara sahip tatil beldelerinden biridir. Plajlardan bazıları otel ve restoranlara ait olsa da kullanımı herkese açık ve ücretsizdir.

Devamını Gör
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Ön Ödeme ₺ 0,00
  • Kapıda ödenecek ₺ 0,00
  • Extra temizlik ₺ 0,00
  • İndirim₺ 0,00
  • ₺ 0,00 x 0 gece₺ 0,00